In Memoriam Agnés Varda (1928-2019) - filmvetítés

In Memoriam Agnés Varda (1928-2019) - filmvetítés

előadás film
Admin 2019. július 14., vasárnap 18:00 - 21:00
Helszín/Szervező: Nyitott Műhely

A 2006-ban alakult Szerzői Filmklub évek óta minden nyáron már-már hagyományteremtő céllal - a Francia Nemzeti Ünnephez kapcsolódóan - egy-egy különleges, idehaza csak ritkán látható francia filmmel kedveskedik a filmbarátoknak a budai Nyitott Műhely hűvös nagytermében (XII. kerület, Ráth György u. 4.). Idén a március végén elhunyt Agnés Vardára emlékezik a Szerzői Filmklub, a Francia Új Hullám Filmművészeti Szakkönyvtár és Könyvkiadó és a Nyitott Műhely:

IN MEMORIAM AGNÉS VARDA (1928-2019)

2019. július 14-én, vasárnap 18.00 órai kezdettel a budai Nyitott Műhely hangulatos nagytermében

Agnés Varda: Arcélek, útszélek (Visages villages, 2017, francia dokumentumfilm) mf., 94'

Meghívott előadó: Sárosi Attila filmesztéta

Ajánló: Mi a közös a filmművészetet megújító francia új hullám egyetlen női tagja, a 89 éves Agnés Varda és a 33 éves francia fotós és street artist, JR világlátásában? Több, mint gondolnánk: hasonló filozófia és életre szóló szenvedély a képek megalkotása, kiállítási módja, közzététele iránt. A két alkotó együtt indul útnak JR fotóautomatává átalakított lakókocsijával Franciaország eldugott falvaiba, ahol a helyiekkel beszélgetnek és gigantikus méretű portrékat készítenek róluk. A képek házak, pajták, gyárépületek faláról, vonatok oldaláról köszönnek vissza. Az Arcélek, útszélek ezeket a szívmelengető találkozásokat dokumentálja, és a nem mindennapi barátságot, mely az út során szövődik a furcsa páros között. Varázslatos hangulatú és felejthetetlen road movie.

A filmben látható lesz például a francia új hullám utolsó élő legendájának, Jean-Luc Godard-nak a háza is!

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Kitekintés:
A most futó Michelangelo Antonioni életműsorozat után 2020-tól "A mozi szerelmesei" címmel Agnés Varda és Jacques Demy életműsorozat indul a Szerzői Filmklub szervezésében.

Forrás: https://www.facebook.com/events/391147228392376/További programok Budapesten

Keresés


tól

Hirdetés