Múzeumok Majálisa 2019 | Ludwig a kertben!

Múzeumok Majálisa 2019 | Ludwig a kertben!

család koncert kiállítás képzőművészet ingyenes művészet
Admin 2019. május 18., szombat 9:00 - 18:00
Helszín/Szervező: Magyar Nemzeti Múzeum

Megújult a Múzeumkert! A 24. Múzeumok Majálisán, 2019. május 18-án és 19-én több mint száz múzeum és kiállítóhely veszi birtokba a Nemzeti Múzeum megújult kertjét és a múzeum klasszicista épületét. Színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várja a családokat, érdeklődőket.

Az idei majális egyik fő fókuszpontja 1989, azaz a rendszerváltozás.

A rendszerváltozás időszaka sorsfordító, nem csupán az egész magyar nemzet történelme, de a kulturális és a kortárs művészeti világ szempontjából is, hiszen 1989, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum alapításának éve.

Milyenek voltak az első kiállítások? Milyen alkotásokat lehetett látni, az akkor még Budavári Palota kiállítótereiben? A múzeum szóróanyagait felhasználva, egykori kiállítások archív felvételei, fotói alapján plakát kollázsokat készítünk az első kiállításokhoz.

IDŐKAPSZULA
Te mit üzennél azoknak, akik 30 év múlva látogatják majd a múzeumot? Mi lenne az az öt gondolat, ami szerinted jól leírná a mai múzeumokat? Mire használjuk és mi a feladatuk? Milyen lesz szerinted a 22. század múzeuma?  

BAUHAUS100.
A Múzeumok Majálisának két napján összesen száz keresztrejtvényt osztunk ki a sátrunk látogatói között. A keresztrejtvény megfejtői 2019. május 21–27. között a helyes megoldás bemutatása mellett ingyenesen látogathatják meg a Ludwig Múzeum valamennyi kiállítását.

Az eseményen való részvétel ingyenes!
INFO: https://www.ludwigmuseum.hu/program/muzeumok-majalisa-2019
TÉRKÉP: http://bit.ly/majalis-terkep

Forrás: https://www.facebook.com/events/374827679799126/További kiállítások

Keresés


tól

Hirdetés