Görgei a hadvezér | kerekasztal beszélgetés

Görgei a hadvezér | kerekasztal beszélgetés

beszélgetés történelem
Admin 2019. május 16., csütörtök 17:00 - 18:00
Helszín/Szervező: Magyar Nemzeti Múzeum

Görgei Artúr az 1848/1849. évi szabadságharc legvitatottabb alakja, aki 30 évesen már tábornok. A magyar vitézség utolsó legendás hőse, aki olyan sikereket ért el, hogy Ausztria kénytelen volt idegen segítséget kérni serege ellen. Mit tudunk Görgei felkészültségéről, képzettségéről és a rendelkezésére álló haderőről, eszközökről? A beszélgetés során Görgei Artúr katonai pályafutását ismerhetjük meg a meghívott szakértők segítségével.

Résztvevők:
- Hermann Róbert - történész, KRE-BTK
- Csikány Tamás  - ezredes, NKE egyetemi tanára
- Kemény Krisztián - levéltáros, Hadtörténelmi Levéltár
- Kedves Gyula - OH KKI főtanácsadó, Országgyűlési Múzeum szakmai vezető

Jegyár: időszaki kiállítás jegye + 500 Ft programjegy
Amennyiben a program előtt nincs módja megtekinteni a kiállítást, van lehetőség arra, hogy a pénztárban lepecsételt jeggyel nyitvatartási időben, az időszaki kiállítás zárásáig felhasználhatja azt.

A program regisztrációköteles!
Regisztráció: https://bit.ly/2PMXlcF

A programra regisztráltaknak 16 órától tárlatvezetést tartunk Az ismeretlen Görgei c. időszaki kiállításunkban. A tárlatvezetés maximum létszáma 40 fő. Amennyiben szeretne részt venni a tárlatvezetésen, kérjük - a regisztráció után - jelezze igényét (a program címe, név, e-mail cím, résztvevők számának (max. 5 fő) megjelölésével) a gorgei200@mnm.hu e-mailcímen, ahol az első 40 jelentkező regisztrációját tudjuk rögzíteni a 16 órakor kezdődő tárlatvezetésre.

Forrás: https://www.facebook.com/events/780134362373485/További programok Budapesten

Keresés


tól

Hirdetés